Aplicarea normelor tranzitorii din O.U.G. nr. 57/2019 în situaţia reîncadrării salariatului ca urmare a punerii în executare a unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a anulat decizia de concediere disciplinară.
DREPTUL MUNCII ŞI SECURITĂŢII SOCIALE
Rezumat
Prevederile art. 244 alin. (4) din O.U.G. nr. 57/2019 referitor la durata determinată a încheierii contractului de management reglementează două teze sub acest aspect. Astfel, din conţinutul normei, rezultă cu evidenţă că durata contractului de management poate avea ca prag maxim durata mandatului primarului, a preşedintelui consiliului judeţean, după caz, în timpul căruia a fost numit, putând însă fi încheiat şi pe intervale mai scurte.
În punerea în executare a prevederilor art. 630 din O.U.G. nr. 57/2019, în privinţa contractului de management în situaţia administrator public, pentru stabilirea unei perioade mai scurte decât finalul mandatului primarului, a preşedintelui consiliului judeţean, după caz, în timpul căruia a fost numit, potrivit dispoziţiilor art. 41 C. mun. este absolut necesar acordul părţilor. Alegerea duratei, prin raportarea la bugetarea postului pentru anul 2020, în mod unilateral de către intimată, în lipsa unui suport legal, pentru a produce efecte, trebuie în mod obligatoriu acceptată de către cel vizat de contract, iar în lipsa acestui acord, devine incidentă a doua teză din normă, care stabileşte, ca limită în timp, finalul mandatului primarului în timpul căruia administratorul a fost numit.
- Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, rep.: art. 41
- O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: art. 244 alin. (4), art. 630